Τηγανίτες

    Αποτέλεσμα εικόνας για τηγανίτες Υλικά
    2 φλ. αλεύρι
    1 κ.γλ. μαγιά στιγμής
    1 κ.γλ. ζάχαρη
    1/2 κ.γλ. αλάτι
    1½ κούπας νερό

    Για το σερβίρισμα
    μέλι
    ή πετιμέζι ή κανελοζάχαρη
    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


    Οδηγίες

    Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι σε µπολ. Προσθέτουµε τη µαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουµε µε κουτάλι ή σύρµα. Προσθέτουµε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουµε καλά τον χυλό να οµογενοποιηθεί και να γίνει οµοιόµορφος. Τον σκεπάζουµε και τον αφήνουµε να σταθεί για 30΄. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός.

    Ζεσταίνουµε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τις τηγανίζουµε µέχρι να ροδίσουν. Τις γυρίζουµε και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.

    Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι, αγνό πετιμέζι, ή ζάχαρη και κανέλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις