Κορμός ή Μωσαϊκό
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα μιράντα ή πτι μπερ
200 γρ. ζάχαρη
1 βούτυρο μαλακό (250γρ) σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. κακάο
4 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ
Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Προαιρετικά: Καρύδια σπασμένα
Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
Κατόπιν ρίχνετε, το κακάο και το λικέρ και ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Σπάτε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια και τα ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύετε καλά. Αν θέλετε τα μπισκότα να είναι πιο μαλακά, μπορείτε να τα ραντίσετε με λίγο γάλα.
Αν θέλετε μέσα στον κορμό και καρύδια, τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε.
Στρώνετε μία λαδόκολλα, και ρίχνετε το μείγμα στο κέντρο. Το ρολάρετε σφιχτά, σαν να φτιάχνετε ένα σαλάμι
Το βάζετε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Όταν το βγάλετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη
1 πακέτο μπισκότα μιράντα ή πτι μπερ
200 γρ. ζάχαρη
1 βούτυρο μαλακό (250γρ) σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. κακάο
4 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ
Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Προαιρετικά: Καρύδια σπασμένα
Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
Κατόπιν ρίχνετε, το κακάο και το λικέρ και ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Σπάτε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια και τα ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύετε καλά. Αν θέλετε τα μπισκότα να είναι πιο μαλακά, μπορείτε να τα ραντίσετε με λίγο γάλα.
Αν θέλετε μέσα στον κορμό και καρύδια, τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε.
Στρώνετε μία λαδόκολλα, και ρίχνετε το μείγμα στο κέντρο. Το ρολάρετε σφιχτά, σαν να φτιάχνετε ένα σαλάμι
Το βάζετε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Όταν το βγάλετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου