Θράψαλα κοκκινιστά με φασολάκια
Υλικά:
2 κιλά θράψαλα1 κιλό φασολάκια φρέσκα8 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας3 φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Ποικιλία ΚορωνέικηΛίγο μελάνι από τα καλαμάρια (προαιρετικά)Αλάτι, πιπέρι
2 κιλά θράψαλα1 κιλό φασολάκια φρέσκα8 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας3 φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Ποικιλία ΚορωνέικηΛίγο μελάνι από τα καλαμάρια (προαιρετικά)Αλάτι, πιπέρι
Θράψαλα κοκκινιστά, με φασολάκια
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια κάτω από άφθονο κρύο νερό, αφαιρώντας τη μεμβράνη από το κυρίως σώμα και τα ξεπλένουμε καλά. Κρατάμε πριν τα ξεπλύνουμε λίγο μελάνι (προαιρετικά).
Αφού καθαρίσουμε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια κάτω από άφθονο κρύο νερό, αφαιρώντας τη μεμβράνη από το κυρίως σώμα και τα ξεπλένουμε καλά. Κρατάμε πριν τα ξεπλύνουμε λίγο μελάνι (προαιρετικά).
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα καλαμαράκια για να τσιγαριστούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10-12 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα φασολάκια και ένα ακόμα ποτήρι νερό χλιαρό.
Ανακινούμε τη κατσαρόλα κουνώντας τη από τα χερούλια και ρίχνουμε το μελάνι (προαιρετικά).
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου