Κρεμμυδοντολμάδες, Σουγάνια
Υλικά:
6-8 κρεμμύδια μακρόστενα ξερά
2 ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2-3 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες
½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό
½ φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 κουταλιές της σούπας Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία (για από πάνω)
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι Κρεμμυδοντολμάδες, Σουγάνια
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε κατά μήκος, έτσι ώστε η τομή να φτάνει σε βάθος μέχρι τη μέση του κρεμμυδιού.
Στη συνέχεια, τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 10-15 λεπτά και τα βγάζουμε να στραγγίξουν.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν, αρχίζουμε να τα ξεντύνουμε ένα-ένα.
Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά, το σκόρδο, και, αφού ετοιμαστούν, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
Όταν ο κιμάς απορροφήσει όλα τα υγρά του, κατεβάζουμε από τη φωτιά και, αφού κρυώσει, γεμίζουμε με το μείγμα ένα-ένα φύλλο κρεμμυδιού, τόσο ώστε να κλείνει το άνοιγμα (το τυλίγουμε σαν ντολμά), και τα τοποθετούμε κοντά-κοντά κυκλικά, σε ένα φαρδύ πυρίμαχο σκεύος.
Αφού τελειώσουμε με όλα τα υλικά, περιχύνουμε με το Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία και το βάζουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσουν.
Πηγή: minervahorio
6-8 κρεμμύδια μακρόστενα ξερά
2 ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2-3 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες
½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό
½ φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 κουταλιές της σούπας Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία (για από πάνω)
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι Κρεμμυδοντολμάδες, Σουγάνια
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε κατά μήκος, έτσι ώστε η τομή να φτάνει σε βάθος μέχρι τη μέση του κρεμμυδιού.
Στη συνέχεια, τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 10-15 λεπτά και τα βγάζουμε να στραγγίξουν.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν, αρχίζουμε να τα ξεντύνουμε ένα-ένα.
Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά, το σκόρδο, και, αφού ετοιμαστούν, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
Όταν ο κιμάς απορροφήσει όλα τα υγρά του, κατεβάζουμε από τη φωτιά και, αφού κρυώσει, γεμίζουμε με το μείγμα ένα-ένα φύλλο κρεμμυδιού, τόσο ώστε να κλείνει το άνοιγμα (το τυλίγουμε σαν ντολμά), και τα τοποθετούμε κοντά-κοντά κυκλικά, σε ένα φαρδύ πυρίμαχο σκεύος.
Αφού τελειώσουμε με όλα τα υλικά, περιχύνουμε με το Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία και το βάζουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσουν.
Πηγή: minervahorio
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου