Μελιτζάνες τουρσί

Μελιτζάνες τουρσί




Υλικά:
1 κιλό μελιτζάνες
200 γραμμάρια λάχανο
3 καρότα
½ ματσάκι σέλινο
6-7 σκελίδες σκόρδο
500 γραμμάρια ξύδι
500 γραμμάρια σπορέλαιο
1 και ½ κουταλιά της σούπας αλάτι

Οδηγίες:
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά.
Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και κάνουμε κατά μήκος μία σχισμή
Ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι στην σχισμή της κάθε μελιτζάνας και τις αφήνουμε έτσι για 15 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το λάχανο.
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.
Ρίχνουμε το λάχανο σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το μισό αλάτι και τα ανακατεύουμε τρίβοντάς το καλά.
Προσθέτουμε το καρότο, το σκόρδο, το υπόλοιπο αλάτι και τα ανακατεύουμε πάλι.
Το μίγμα που έχουμε στη λεκάνη αποτελεί την γέμιση.
Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες για να φύγει με το αλάτι και η πικράδα τους.
Γεμίζουμε την σχισμή με γέμιση.
Τις δένουμε με σέλινο και τις βάζουμε με σειρά σε μια κατσαρόλα με την σχισμή προς τα πάνω.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το ξύδι, δύο ποτήρια νερό και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι.
Ανοίγουμε τον διακόπτη του ματιού στο 2 και αφήνουμε την κατσαρόλα να βράσει για 20 λεπτά.
Μετά από 20 λεπτά κλείνουμε τον διακόπτη του ματιού και κατεβάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτοντας από πάνω το λάδι.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και όταν θέλουμε να σερβίρουμε κόβουμε την μελιτζάνα σε κομματάκια, ραντίζουμε με ξύδι και σερβίρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις