Ψωμί Καλαμποκίσιο Λειψό, Καλαμποκόψωμο, Μπομπότα
½ κιλό αλεύρι καλαμποκιού
1,5 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
1/4 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού (κοφτό)
σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού (κοφτό)
αλάτι
Οδηγίες
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε αρχικά το καλαμποκάλευρο.
Διαλύουμε σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό το αλάτι και την σόδα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό στο αλεύρι και ανακατεύουμε
καλά μέχρι να μουσκέψει όλο το αλεύρι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, (τρείς κουταλιές της σούπας)
συνεχίζοντας το ανακάτεμα (ζύμωμα).
Σε ένα ταψάκι το οποίο το έχουμε λαδώσει ρίχνουμε το μίγμα και το
απλώνουμε ομοιόμορφα.
Το ψήνουμε περίπου για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180ο.
Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου