Πρασόρυζο Λεμονάτο


Αποτέλεσμα εικόνας για παραδοσιακη μαγειρικη πρασορυζο

Υλικά:
4-5 πράσα
1 ξερό κρεμμυδάκι (μικρό ή το μισό από ένα μεγάλο)
1 καρότο
χυμό απο ένα λεμόνι
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
αλάτι,πιπέρι
Ρύζι νυχάκι μισό ποτήρι του κρασιού και κάτι παραπάνω

Οδηγίες:
Κόβουμε τα πράσα στην μέση και τα ψιλοκόβουμε.Τα ζεματίζουμε ελαφρώς σε ζεστό νερό και στραγγίζουμε.Κόβουμε το κρεμμύδι μας σε ροδέλες και σε μια κατσαρόλα το τσιγαρίζουμε
με το λάδι.Μόλις καραμελώσει ρίχνουμε το πράσο και το τσιγαρίζουμε και αυτό ελαφριά.Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.Αφού το φέρουμε 2-3 στροφές σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.Προσθέτουμε νεράκι για να βράσει και αλατοπιπερώνουμε.Μόλις είναι έτοιμο το πράσο (δηλαδή βρασμένο) ρίχνουμε και το ρύζι μας και
βράζουμε σε μετρια προς δυνατή φωτιά για να χυλώσει λίγο το ζουμάκι μας.Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό με μια κουταλιά ελαιόλαδο ωμή απο πάνω
και τριμμένο ξύσμα λεμονιού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις