Κοτόπιτα

  



Υλικά:
400γρ στήθος κοτόπουλο βρασμένο χωρίς κόκαλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
50γρ βούτυρο
250γρ μπεσαμελ
60γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60γρ πιπεριές ψιλοκομμένες
2 αυγά
120γρ κεφαλογραβιέρα η παρμεζάνα τριμμένη
πιπέρι,μοσχοκάρυδο
300γρ περίπου φύλλο κρούστας η χειροποίητο

Οδηγίες:
βάζουμε το βούτυρο με μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να "κάψει" σοτάρουμε το κρεμμύδι και της πιπεριές και όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κοτόπουλο ψιλοκομμένο.
το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την μπεσαμελ και τα τυριά,προσθέτουμε τα(ανακατεμένα) αυγά σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν.
βουτυρώνουμε ένα σκεύος και απλώνουμε το πρώτο φύλλο ξανά βουτυρώνουμε και απλώνουμε το δεύτερο αντίθετα από το άλλο ώστε να καλύπτει το σκεύος συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας ενδιάμεσα προσθέτουμε τη γέμιση και από πάνω βάζουμε 4-5 φύλλα με τον ίδιο τρόπο(όπως πριν) κλείνοντας καλά στης άκρες την χαράζουμε με ένα μαχαίρι την ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 30-35 λεπτά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις