Αρνίσιο κότσι με αρωματικά μπαχαρικά

Σχετική εικόνα

Υλικά:
1 κουταλιά γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού σπόρους κόλιανδρο
1 κουταλιά γλυκού κυμινόσπορους
½ κουταλιά σούπας μπαχάρι τριμμένο
2 σποράκια από κάρδαμο
Αλάτι
4 αρνίσια κότσια (1 ½ -2 κιλά συνολικά)
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 κόκκους από μοσχοκάρυδο
2 φύλα δάφνης
4 κούπες κοτόζουμο
½ της κούπας λευκό ξηρό κρασί
½ κλωναράκι δενδρολίβανο
½ κλωναράκι θυμάρι
2 κουταλιές σούπας
2 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη

Οδηγίες:
Κοπανάμε τα πρώτα 6 μπαχαρικά μαζί στο γουδί. Παίρνουμε 1-2 κουταλιές σούπας από το μείγμα αυτό και αλείφουμε τα κότσια. Τα βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί, σκεπασμένα, και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Κρατάμε το υπόλοιπο μείγμα από τα μπαχαρικά στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Σε μια βαριά γάστρα η οποία αντέχει τη φωτιά ζεσταίνουμε 1-2 κουταλιές σούπας λάδι και σοτάρουμε τα κότσια μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το μοσχοκάρυδο και τη δάφνη. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών και τα γυρίζουμε μαζί για ένα λεπτό.

Ξαναβάζουμε το αρνί στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ζουμί, το κρασί το δενδρολίβανο, το θυμάρι και τη ζάχαρη. Μόλις βράσει, το βάζουμε στο φούρνο, τον οποίο έχουμε προθερμάνει, και ψήνουμε για περίπου 1 ½ ,ώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις