Πολίτικα γεμιστά



Αποτέλεσμα εικόνας για dolması tomatoΥλικά:
6 ντομάτες
6 πιπεριές
3 μελιτζάνες
20-22 κουταλιές σούπας ρύζι για γεμιστά
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
6 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές σούπας σταφίδες ξανθές
3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Οδηγίες:
Κόβετε τα καπάκια από τις ντομάτες, αδειάζετε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι, τις αλατίζετε, τις γυρίζετε ανάποδα για να στραγγίξουν.

Κόβετε τις πιπεριές με τον ίδιο τρόπο, τις αλατίζετε και τις γυρίζετε ανάποδα. Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος, αδειάζετε το εσωτερικό τους, τις αλατίζετε, τις γυρίζετε ανάποδα και κρατάτε το εσωτερικό τους.

Βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά, ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το εσωτερικό της μελιτζάνας και το κουκουνάρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Ρίχνετε το ρύζι και τις σταφίδες και σοτάρετε για λίγο ακόμα. Προσθέτετε το εσωτερικό της ντομάτας, αφού το έχετε περάσει από το μπλέντερ, και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά ακόμα.

Γεμίζετε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες με την γέμιση και τις τοποθετηθείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή pyrex όρθιες και κολλημένες μεταξύ τους για να μην πέσουν ή χυθούν κατά το ψήσιμο. Ρίχνετε από πάνω τις υπόλοιπες πολτοποιημένες ντομάτες, το έξτρα ελαιόλαδο κι αλατοπιπερώνετε λίγο ακόμα.

Ψήνετε τα γεμιστά στον φούρνο στους 210°C για 1,5-2 ώρες συνολικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις