Καρυδοκουραμπιέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Καρυδοκουραμπιέδες |
3 αυγά
200 γραμμάρια Σιμιγδάλι ψιλό
200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
½ φλιτζάνι ανθόνερο
500 γραμμάρια καρυδόψιχα
2κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
500 γραμμάρια άχνη ζάχαρη έξτρα
½ φλιτζάνι ανθόνερο
Οδηγίες:
Χοντροκόβουμε την καρυδόψιχα. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Μέσα στα ασπράδια ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε για 1’ περίπου έως ότου σχηματιστούν κορυφές που να στέκονται. Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τους κρόκους με την άχνη για 5-6’ περίπου να ασπρίσουν καλά.
Προσθέτουμε το ανθόνερο, χτυπάμε για 1-2’ και εναλλάξ ρίχνουμε καρύδι, σιμιγδάλι.
Τέλος ρίχνουμε 2-3 κουταλιές μαρέγκα και με κοφτές κινήσεις με κουτάλι αραιώνουμε το μίγμα.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά διπλώνουμε το μείγμα.
Σκεπάζουμε την αραιή ζύμη και την αφήνουμε για 35-40’ να τραβήξει την υγρασία της και να σφίξει ελαφρά ώστε να πλάθεται. Βουτάμε τα χέρια στο λιωμένο βούτυρο και πλάθουμε (μέγεθος καρυδιού) καρυδοκουραμπιέδες σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα. Τους ψήνουμε για 25-30’ στους 170 C στον αέρα να ροδίσουν. Τους αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Με πινέλο τους αλείφουμε με ανθόνερο και τους βουτάμε σε κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου