Μοσχαράκι κοκκινιστό με πιλάφι με αγριόρυζο


Σχετική εικόνα


Υλικά:
1 ½ κιλού τρυφερό μοσχαράκι κομμένο σε 16 κομμάτια ,νουά σπάλας (σπαλομίτα), κιλότο, στρογγυλό, κότσι ή ποντίκι , σβέρκος ή ελιά
½ κούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια και 2-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμ. ή πολτοποιημένα
3/4 κιλού ντομάτες, 3 μέτριες ντομάτες (3 κούπες) πολτοποιημένες με 2/3 κουταλακίου ζάχαρη (ή 2 κονσέρβες ντοματάκια 400+400 γρ. πολτοποιημένα στον πολυκόφτη ή 6 κουταλιές ντοματοπολτό σε 3 κούπες νερό ή 3 κουπες ντοματοχυμό)
1 1/2 κούπας κόκκινο κρασί (ή νερό)
2 μπαστουνάκια κανέλας
8 μπαχάρια
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι και πιπέρια φρεσκοαλεσμένα


Οδηγίες:
1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας. Μετά τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί.
2. Προσθέτουμε τις ντομάτες με τη ζάχαρη, τα μπαστουνάκια κανέλας, τα μπαχάρια, τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 1 ώρα και 30΄.
3. Προς το τέλος ρίχνουμε το αλάτι και τα φρεσκοαλεσμένα πιπέρια.
Κατά καιρούς ’’κουνάμε’’ την κατσαρόλα.

Ρύζι πιλάφι:
Υλικά:
2 ¼ κούπες ρύζι ( ½ κιλού) κίτρινο τύπου Αμερικής ή parboiled με αγριόρυζο
6 κούπες νερό, 2 κουταλιές μαργαρίνη ή βούτυρο, αλάτι, κάρυ ή κρόκο .

1. Βράζουμε το νερό με το αλάτι, το βούτυρο και τον κρόκο.
2. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15’ με κλειστό καπάκι.
Τοποθετούμε απορροφητικό χαρτί κάτω από το καπάκι και αφήνουμε 5’ ακόμη να απορροφηθεί όλο το νερό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις