Χοιρινή τηγανιά με πράσο

Αποτέλεσμα εικόνας για Χοιρινή τηγανιά με πράσο

Υλικά
1 κιλό χοιρινό από σπάλα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 μεγάλα πράσα
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι, ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλιά του γλυκού καυτερή πάπρικα
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρέας.
Το τσιγαρίζουμε σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε στη φωτιά έως ότου εξατμιστεί το κρασί. Αφαιρούμαι το κρέας από το τηγάνι και προσθέτουμε πάλι λίγο λάδι να ζεσταθεί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε για να τσιγαριστούν. Έχουμε έτοιμα χοντροκομμένα τα πράσα και μόλις μαραθεί το κρεμμύδι τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Συμπληρώνουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγη γλυκιά πάπρικα και προσθέτουμε και την καυτερή πάπρικα. Όταν μαραθεί το πράσο, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το ζουμί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις