Ρυζόγαλο
Υλικά:
1½ λίτρο γάλα φρέσκο
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 φακελάκι πουτίγκα με γεύση βανίλια σε σκόνη
ζάχαρη
αλάτι
Οδηγίες:
Βράζουμε δύο κούπες νερό με μία κούπα ρύζι σε μία κατσαρόλα προσθέτοντας μία κουταλιά του γλυκού αλάτι και δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε 200ml γάλα με το περιεχόμενο από το φακελάκι πουτίγκας με γεύση βανίλια σε σκόνη. Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και όταν αρχίσει να φουσκώνει προσθέτουμε το μείγμα με τα 200ml γάλα. Δεν προσθέτουμε ζάχαρη για να μην κολλήσει το γάλα.
Δοκιμάζουμε το ρύζι και εφόσον έχει χωνέψει, προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε έξι κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μόλις αρχίσει να δένει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.
Βράζουμε δύο κούπες νερό με μία κούπα ρύζι σε μία κατσαρόλα προσθέτοντας μία κουταλιά του γλυκού αλάτι και δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε 200ml γάλα με το περιεχόμενο από το φακελάκι πουτίγκας με γεύση βανίλια σε σκόνη. Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και όταν αρχίσει να φουσκώνει προσθέτουμε το μείγμα με τα 200ml γάλα. Δεν προσθέτουμε ζάχαρη για να μην κολλήσει το γάλα.
Δοκιμάζουμε το ρύζι και εφόσον έχει χωνέψει, προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε έξι κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μόλις αρχίσει να δένει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου