Ταραμοσαλάτα Αγίας Παρασκευής Λέσβου

Ταραμοσαλάτα


Υλικά:
100γρ. άσπρος ταραμάς
3 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο λεμόνι
½ λίτρο λάδι ελαφρύ (π.χ. Μυτιλήνης)

Καρυκεύματα
(ρίχνουμε από πάνω όποια από αυτά μας αρέσουν)
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ρίγανη
Κόκκινο γλυκό πιπέρι
Κόκκινο καυτερό πιπέρι
Ξύδι

Οδηγίες:
Βράζουμε τις πατάτες σε νερό με λίγο ξύδι (χωρίς αλάτι). Βάζουμε στο μίξερ τον ταραμά με το λεμόνι και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν ομογενοποιηθούν ρίχνουμε τις πατάτες και το λάδι εναλλάξ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα. Από δω και πέρα αρχίζει η δοκιμή (που είναι και το βασικότερο μυστικό για την καλή ταραμοσαλάτα). Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λάδι ή λεμόνι. Τέλος ρίχνουμε το καρύκευμα της αρεσκείας μας σε όση ποσότητα θέλουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις