Καρυδάκι γλυκό κουταλιού
Υλικά:
1 κιλό καρύδια φρέσκα, μικρά, τρυφερά
1 κ.σ. λεμόνι
10 γαρύφαλλα
3 βανίλιες
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
1 κιλό ζάχαρη
Οδηγίες:
Φοράμε τα γάντια μας, παίρνουμε τα καρυδάκια και κόβουμε τις άκρες. Στην συνέχεια, με ένα ξυλάκι (από σουβλάκι), τα τρυπάμε ένα-ένα και από τις 2 τις μεριές.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζουμε περίπου 15 λεπτά.
Αφού βράσουν, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και τα αφήνουμε εκεί για 2 ημέρες αλλάζοντας το νερό 4-5 φορές την ημέρα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει η ζάχαρη. Αφού αρχίσει να βράζει, αφήνουμε 10 λεπτά.
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο βάζουμε τα 10 γαρύφαλλακια σε ένα τούλι και τα ρίχνουμε μαζί με τα καρύδια μέσα.
Βράζουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Την επόμενη μέρα τα ξαναβράζουμε, ξαφρίζουμε και τα αφήνουμε πάλι να κρυώσουν. Αν βγάλουν αφρό κατά την διάρκεια της νύχτας, ξαφρίζουμε πάλι.
Την επόμενη ξαναβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι, αφαιρούμε το τούλι και βάζουμε μέσα το λεμόνι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε απο την φωτιά.
Όταν κρυώσει καλά το τοποθετούμε σε βάζα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου