Γαλατόπιτα Ηπειρώτικη, απο το Σούλι
Γαλατόπιτα Ηπειρώτικη, από το Σούλι |
Μερίδες: 12-14
Υλικά:
- Αλεύρι καλαμποκίσιο: 2 πλόχειρα
- Γάλα πρόβειο: 2 - 2 1/2 κιλά
- Αυγά: 5 - 8
- Βούτυρο: 2 κουταλιές σούπας
- Ζάχαρη: 1 ποτήρι νερού
- Αλάτι: ανάλογο
Οδηγίες:
Πλάθετε 2 φύλλα.
Βράζετε γάλα και καλαμποκίσιο αλεύρι, ώσπου να γίνει κρέμα.
Ρίχνετε μέσα βούτυρο και ζάχαρη. Όταν κρυώσει η κρέμα, ρίχνετε χτυπημένα αυγά.
Στρώνετε στο ταψί το ένα φύλλο, ρίχνετε την κρέμα και πάνω βάζετε το άλλο φύλλο.
Σερβίρεται ως κύριο φαγητό και ως επιδόρπιο.
Βράζετε γάλα και καλαμποκίσιο αλεύρι, ώσπου να γίνει κρέμα.
Ρίχνετε μέσα βούτυρο και ζάχαρη. Όταν κρυώσει η κρέμα, ρίχνετε χτυπημένα αυγά.
Στρώνετε στο ταψί το ένα φύλλο, ρίχνετε την κρέμα και πάνω βάζετε το άλλο φύλλο.
Σερβίρεται ως κύριο φαγητό και ως επιδόρπιο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου