Γαλατόπιτα Ηπειρώτικη, απο το Σούλι

Γαλατόπιτα  Ηπειρώτικη, από το Σούλι


Μερίδες: 12-14

Υλικά:
- Αλεύρι καλαμποκίσιο: 2 πλόχειρα
- Γάλα πρόβειο: 2 - 2 1/2 κιλά
- Αυγά: 5 - 8
- Βούτυρο: 2 κουταλιές σούπας
- Ζάχαρη: 1 ποτήρι νερού
- Αλάτι: ανάλογο

Οδηγίες:
Πλάθετε 2 φύλλα.
Βράζετε γάλα και καλαμποκίσιο αλεύρι, ώσπου να γίνει κρέμα.
Ρίχνετε μέσα βούτυρο και ζάχαρη. Όταν κρυώσει η κρέμα, ρίχνετε χτυπημένα αυγά.
Στρώνετε στο ταψί το ένα φύλλο, ρίχνετε την κρέμα και πάνω βάζετε το άλλο φύλλο.
Σερβίρεται ως κύριο φαγητό και ως επιδόρπιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις