Βασιλόπιτα κεϊκ του Άκη Πετρετζίκη
Υλικά: 300 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
ξύσμα από 1 – 2 πορτοκάλια
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 γραμμάρια μαστίχα
1 συσκευασία μαχλέπι
Υλικά για το μείγμα 2
200 γραμμάρια αυγά
75 γραμμάρια γάλα
Υλικά για το μείγμα:3
400 γραμμάρια αλεύρι
1 κουτί μπεϊκιν πάουτερ
Οδηγίες:
Χτυπάμε το βούτυρο και άχνη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά του πρώτου μείγματος (αφού τα έχουμε θρυματίσει στο μπλεντερ με μια κουταλιά ζάχαρη).
Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος Β σιγά σιγά.
Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα Γ και ανακατεύουμε πολύ σιγά με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε – Αλευρώνουμε μια φόρμα κεϊκ και ψήνουμε το κεϊκ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά, αφού πρώτα έχουμε αλοίψει το πανω μέρος του κεϊκ με ένα κρόκο αυγού.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου