Καβουροκεφτέδες
Υλικά:
275 γρ. καβουρόψιχα
2-3 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κουταλιά σούπας φρέσκο κόλιανδρο
100 γρ. γαλέτα τριμμένη
1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Λίγο ταμπάσκο
Αλάτι
Για το τηγάνι:
1 ½ κούπα αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
2 ½ - 3 κούπες γαλέτα τριμμένη
Λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καβουρόψιχα με τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε ελαφρώς. Κατόπιν, τους βουτάμε στο αυγό και μετά στη γαλέτα.
Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τους καβουροκεφτέδες, 3-4 σε κάθε τηγανιά, γυρίζοντάς τους για να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε, κατά προτίμηση με σάλτσα Ταρτάρ ή με μαγιονέζα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου