Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί

Αποτέλεσμα εικόνας για ιμαμ μπαιλντι


Υλικά:
10 μελιτζάνες μακριές (τσακώνικες)
Λάδι για τηγάνισμα
6 κρεμμύδια μέτρια (καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες)
8 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
4-5 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:
Αφαιρείτε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις χαράζετε βαθιά κατά μήκος. Πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 45 λεπτά. Ξεπλένετε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.

Τηγανίζετε τις μελιτζάνες καλά ώστε να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα και τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί. Στρώνετε τις μελιτζάνες σε ταψί πλάι-πλάι. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μαϊντανό και το βασιλικό. Ανακατεύετε καλά και γεμίζετε τις μελιτζάνες με το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις